Tip týdne: 3×

Tři filmy propojené tématem, myšlenkou, osobností tvůrce, žánrem nebo jen vkusem dramaturgů karlovarského filmového festivalu. Třikrát je dynamická kolekce, která se rozrůstá každý týden o novou trojici filmů, a coby nevysychající inspiraci se ji vyplatí navštěvovat pravidelně.

3× Jaroslav Kučera

Jaroslav Kučera (1929-1991) je podepsán pod řadou osobitých a vizuálně promyšlených děl nejprve v černobílé škále a posléze v barvě. Tři pozvání k bližšímu seznámení se zásadní osobností československého filmu.

3× 10, 9, 8, 7... Happy New Year!

Hodně černá komedie, která přepsala oscarové dějiny, parodie verneovek okořeněná karpatským folklorem a ultimátní akční jízda mezi vesmíry. Silvestr se blíží, pojďme se bavit!

3× podivná rodina

Rodinné zázemí slavného pocestného kazatele a zakladatele křesťanství je poněkud znepokojivé, stejně v případě tří rodin, jak je zobrazili Yorgos Lanthimos, Leos Carax a Jaco van Dormael.

3× muži na lovu

Toni Servillo, coby Silvio Berlusconi, loví ženy s pomocí peněz, povadlý Faun, Leoš Suchařípa, klade pasti v malostranských vinárnách, a na Josefa Abrháma v převleku vrchního se ženy prostě lepí samy.

3× něha sněhu

Trojice je splněné přání o bílé krajině za oknem: Přátelství ve stínu horských masivů, láska na zapadlé stanici vlaku v Jeseníkách a zasněžené Laponsko, jež se odráží na sítnici malého soba.

3× Woody Allen

Věděli jste, že Woody Allen se vlastně jmenuje Heywood? Každopádně, tento fenomenální tvůrce letos představil svůj 50. film a to je dobrý důvod k tomu pustit si pár jeho starších titulů.

3× Juliette Binoche

Zdivočelá detektivní retro komedie, mysteriózní thriller a drama v rodinném kruhu. Trojice filmů různých jak den a noc, z nichž každý obsahuje onu magickou ingredienci zvanou Juliette Binoche.

3× Jiří Bartoška

Prezident MFF KV Jiří Bartoška obdržel od prezidenta ČR Petra Pavla státní vyznamenání a my mu k ocenění gratulujeme a Vás zveme ke zhlédnutí tří filmů z jeho bohaté herecké kariéry.

3× svéhlavé

Osobité režisérky a jejich tvrdohlavé hrdinky; Sissi trochu jinak v režii Marie Kreutzer, astronautka Sarah, kterou na oběžnou dráhu vyslala Alice Winocour a ikonická Nico očima Susanny Nicchiarelli.

3× za vším hledej psa

John Wick měl svou milovanou Daisy, rodina Kubínových zase Otu a celá Budapešť dvousethlavou smečku, kterou vede Hagen. Tři příběhy, které by nebyly, čím jsou, nebýt psa.