Tip týdne: 3×

Tři filmy propojené tématem, myšlenkou, osobností tvůrce, žánrem nebo jen vkusem dramaturgů karlovarského filmového festivalu. Třikrát je dynamická kolekce, která se rozrůstá každý týden o novou trojici filmů, a coby nevysychající inspiraci se ji vyplatí navštěvovat pravidelně.

3× Juliette Binoche

Zdivočelá detektivní retro komedie, mysteriózní thriller a drama v rodinném kruhu. Trojice filmů různých jak den a noc, z nichž každý obsahuje onu magickou ingredienci zvanou Juliette Binoche.

3× Jiří Bartoška

Prezident MFF KV Jiří Bartoška obdržel od prezidenta ČR Petra Pavla státní vyznamenání a my mu k ocenění gratulujeme a Vás zveme ke zhlédnutí tří filmů z jeho bohaté herecké kariéry.

3× svéhlavé

Osobité režisérky a jejich tvrdohlavé hrdinky; Sissi trochu jinak v režii Marie Kreutzer, astronautka Sarah, kterou na oběžnou dráhu vyslala Alice Winocour a ikonická Nico očima Susanny Nicchiarelli.

3× za vším hledej psa

John Wick měl svou milovanou Daisy, rodina Kubínových zase Otu a celá Budapešť dvousethlavou smečku, kterou vede Hagen. Tři příběhy, které by nebyly, čím jsou, nebýt psa.

3× smůla v Cannes

Představa tří českých filmů najednou v soutěži festivalu v Cannes zní jako nebezpečné blouznění. V květnu 1968 se to ale stalo. Ovšem na ročníku, jenž byl po pár dnech předčasně ukončen...

3× není žádná planeta B

Neobvyklá role pro Johnyho Deppa v příběhu podle skutečné události, v Sundance oceněná meditace o proměně světa a dokument o muži, který nás seznámil s pojmem „globální oteplování“.

3× změna je život

Co když lidstvo ztratí paměť a každý musí začít nanovo? Jaké to je stát se ze dne na den pečujícím strýčkem na plný úvazek? A co teprve náhlá love story po šedesátce? Připravte se na změnu, pozor, teď!

3× hromy divo bijú

Dvojí sonda současného Slovenska a jedno ohlédnutí do společné minulosti snad mohou trochu pomoci pochopit, co se to u našich nejbližších sousedů chvíli před zásadními volbami děje.

3× v chládku

Je libo se zchladit? Tři příběhy z „chládku“ vás zavedou do leopoldovské věznice při vzpouře v roce 1990, do nechvalně známého vězení v Thajsku a za katr do Louisiany, kde pyká třeba Tom Waits.

3× konec světa

Konec lidského pokolení očima provokatéra Larse von Triera, herecké hvězdy a občasného režiséra Caseyho Afflecka nebo islandského hudebního vizionáře Jóhanna Jóhannssona.