54. KVIFF – Kara Hayward a Jaeden Martell

28. 3. 2024
55 min

Na KVIFF Talk vystoupily 4. 7. 2019 dva mladé talenty, Kara Hayward a Jaeden Martell. Na úvod oba pochválili festival. „Je to tu moc krásné a všichni jsou moc milí,“ shodli se. Poté prozradili, jak se dostali k filmu.

Moderátor debaty, americký novinář Gregory Ellwood, pokračoval otázkami na život a studium dětského herce během natáčení nebo na obtížnost v navazování přátelství s vrstevníky, když místo školy trávíte čas na place s dospělými. Řeč se stočila i na sociální sítě, oba herci mají účet na Twitteru i Instagramu. „Ale nejsme tam moc aktivní, používám je spíš k promu svých filmů. Snažím se nežít na telefonu,“ uvedla Kara Hayward a její 16letý kolega souhlasil.

Kromě historek z natočení s Chrisem Evansem, Michaelem Shannonem, Jimem Jarmuschem nebo Jordanem Peelem KVIFF Talk samozřejmě neopomněl ani filmy, s nimiž mladí herci do Varů přijeli. Jaeden uvedl hned dva, horor Chata a snímek Podivuhodná dobrodružství Paula Harkera. Kara doprovodila premiéru soutěžního filmu Ke hvězdám, který popsala jako „příběh o tom, že máme mít rádi sami sebe a být laskaví k druhým“.

Číst více

Související pořad