Awards Chatter LIVE s Clivem Owenem

15. 7. 2024
61 min

Clive Owen probral svou hereckou kariéru se Scottem Feinbergem z magazínu Hollywood Reporter v živém vysílání podcastu Awards Chatter LIVE. „Vyrostl jsem v Coventry, chodil jsem tam na docela drsnou školu, a když jsem si tam ve třinácti zahrál v jedné hře, rozhodl jsem se, že tohle chci dělat. Neexistoval žádný plán B, potřeboval jsem, aby mi herecká kariéra vyšla,” svěřil se Owen. Na jejím začátku zažil dva roky bez práce, než se dostal na hereckou školu Royal Academy of Dramatic Art. Dalším mezníkem pro něj byl film Krupiér z roku 1998, který si oblíbil Robert Altman. „Po něm jsem v Los Angeles začal potkávat režiséry, ne jen asistenty asistentů jako předtím,” vzpomínal Owen.

KVIFF Talk probral jeho stylové reklamy na BMW, spolupráci se Spikem Leem, Robertem Altmanem, Alfonsem Cuarónem i Mikem Nicholsem, který po sedmi letech umluvil Patricka Marbera, aby jeho hru Na dotek mohl zfilmovat. „Mike to s herci uměl, věděl, jak zařídit, aby se cítili dobře. Když má herec pocit, že dokáže zahrát to, co chcete, dostanete z něj nejlepší výkon. Ne tím, že ho mučíte.” Owen zavzpomínal také na spolupráci se Stevenem Soderberghem, který KVIFF navštívil o pár dní dříve. „Je velmi úsporný, točí jen málo záběrů a hned ten den scénu sestříhá. Je velmi chytrý, na jeho plac musíte přijít připravený a všichni díky němu pracují lépe.”

Rozhovor pokryl i někdejší pověsti, že z Cliva Owena bude další James Bond. „To byly jen zvěsti. Nicméně být Bondem je velké rozhodnutí. Znamená, že některé normální věci jako jít na drink do baru si už pak nebudete moc dovolit,. Ne všichni si ho chtějí zahrát,” upozornil.

Číst více

Související pořad